01 02 03 04 06

Historie en informatie

In 1987 is Stichting Sonatala Nederland begonnen met het sponsoren van 6 weeskinderen en een kleuterklasje in Sonatala. Dat is in de loop der jaren uitgegroeid tot honderden kinderen en 23 schooltjes in de omliggende dorpen. Later gingen we ook werkgelegenheidsprojecten doen, zoals het aanleggen van een weg, de bouw van een bakkerij en een kippenfarm, aanleg van groentetuinen, huizenbouw en het slaan van waterpompen.
Ons besluit in 2009 om alleen nog 106 weeskinderen uit Sonatala te blijven sponsoren in het 180 km verder gelegen Durgapur, was een hele stap.

 


Wij, de stichting Sonatala-Nederland en ook de Deense organisatie ICWS, die de afgelopen 10 jaar meer dan 1000 weeskinderen en kinderen van zéér armoedige gezinnen sponsorden, kwamen dat jaar tot de conclusie, dat de transparantie van het project Sonatala Milan Sangha steeds minder werd.
Daarom besloot de Deense organisatie begin 2009 helemaal te stoppen met het sponsoren van de kinderen uit de regio Sonatala via de Indiase organisatie "Sonatala Milan Sangha".
Maar niet met het sponsoren van de kinderen zélf.
Samen met de Deense organisatie en de Indiase ontwikkelingsorganisatie Britti zijn we toen gestart met de opbouw van een nieuw centrum in Durgapur. Hier worden vanaf 2010 behalve de armste kinderen uit Sonatala ook kinderen uit Durgapur zelf opgevangen.

 

Sandip Chatterjee, voorzitter van bovengenoemd Britti, is een heel bekwame, integere en ondernemende manager, die het opstarten van dit nieuwe centrum en de zorg voor de kinderen als een grote uitdaging ziet, samen met 7 leerkrachten, 5 mensen in de keuken en 3 administratieve krachten. Hij hoopt dit project in vijf jaar selfsupporting te maken.

 

 

 

Korte feiten

Durgapur is een grootstad, gelegen in het uiterste noordoosten van India in het district Paschim Bardhaman in de Indiase staat West-Bengalen. Het is de op twee na grootste stad van West-Bengalen, na Kolkata en Asansol. Bij de census van 2011 telde de stad 566.517 inwoners.Wikipedia

 

Copyright © 2023. All Rights Reserved.